2018 London – VM i skak: Magnus Carlsen – Fabiano Caruana

Personlig beretning fra VM i skak – 9. parti onsdag 21. november 2018

VM i skak 2018 – 9. parti. Dette parti endte selvfølgelig 🙂 også remis – og det i et løberslutspil med uligefarvede løbere.

Beretningen omhandler ikke det skakfaglige, men min egen oplevelse af at være på stedet under 9. parti.

VM i skak 2018 - 9. parti i London
VM i skak 2018 i London

Der åbnes i god tid

En time før spilletidspunktet blev dørene åbnet, men der var allerede kø for at komme ind.

Før 9. parti 21. november 2018
Før 9. parti 21. november 2018

Inden afrejsen havde jeg købt billet til dette parti. Den kostede 70 £, som var ca. det dobbelte end prisen for at flyve fra Aarhus til Stansted!

Inden ankomst havde man fået at vide, at man ville blive lukket ind i hold, da der ikke var plads til alle tilskuere på én gang i selve salen. Ved ankomst fik man billet til én halvtimes periode. Når denne var slut kunne man gå ud og bytte den til et nyt tidspunkt.

Det fungerede OK, da man jo alligevel ikke orker at sidde stille i flere timer og se på de to spillere.

VM i skak 2018 - 9. parti. Billet til kl. 16:40
Billet til kl. 16:40

Spillerne sad på en scene, og tilskuerne sad nede i salen. Der var sat noget kraftigt glas op, så spillerne ikke kunne se publikum, men vi kunne godt se dem. Dette glas  kunne også skærme for støj fra tilskuerne.

Der var selvfølgelig altid nogle, der havde glemt at slukke deres mobiltelefoner, og nogle der fotograferede med blitz – men det så ikke ud til, at Carlsen og Caruana blev forstyrret af det.

Udsigt fra spillesalen. VM i skak 2018 - 9. parti
Udsigt fra spillesalen

Løbende analyser og kommentarer fra VM i skak 2018 – 9. parti

Løbende analyser fra GM Judit Polgar og IM Anna Rudolf. VM i skak 2018 - 9. parti
Løbende analyser fra GM Judit Polgar og IM Anna Rudolf

Det absolut mest spændende var at være i kommentatorrummet hvor Judit Polgar og Anna Rudolf underholdt.

Kommenteringen omfattede selvfølgelig hvad der skete på brættet, men de var også rigtig gode til at fylde de døde perioder ud med andre ting – og dette på en humoristisk måde. Under slutningen af partiet med de uligefarvede løbere, hvor der ikke rigtig skete noget på brættet, bad Anna Rudolf Judit Polgar om at fortælle sin livshistorie.  Heldigvis nåede de ikke langt før partiet blev aftalt remis  🙂

Anna Rudolf satte også en afstemning op blandt publikum, hvor man ved håndsoprækning skulle fortælle hvordan man troede partiet ville ende. Selvom afstemningen blev foretaget tidligt i partiet var der kun én, der ikke troede at partiet endte remis – og det vakte vild jubel!

I pauserne hvor spillerne tænkte længe, blev der også inviteret andre personer ind, hvor man diskuterede forskellige emner. F.eks. diskuteredes – logisk nok – remisdøden i skak. Her deltog en repræsentant fra  Norge, der kunne fortælle om, at man i Norway Chess 2019 ville afprøve en anden turneringsform, så der altid i hver runde blev fundet en vinder. Man havde ikke lagt sig endelig fast på formen. Det kunne være, at man skulle spille et  Armageddon-parti, til at afgøre matchen, hvis det almindelige parti endte remis. Andre muligheder, som f.eks. at spille hurtigskak-partier til at finde en vinder, kunne også tænkes.

Jeg kom til at tænke på, at det er jo også det man gør i Ishockey, hvor der i hver kamp skal findes en vinder, selvom den normale spilletid ender uafgjort.

Man er også nødt til at indtænke medierne i løsningen, da det jo også er vigtigt, at der er nogle der vil sende TV og skrive om turneringerne.

Entertainment Area.

Der var også et sted hvor man selv kunne spille skak, hvis man havde lyst.

De har nok ikke betalt fuld pris for billetten – for så er det da billigere at gå ned ned i den lokale skakklub for at spille 🙂

Skak i Entertainment Area
Skak i Entertainment Area
Endnu mere skak i Entertainment Area
Endnu mere skak i Entertainment Area

Alt i alt en spændende dag i London under 9. parti – selvom det endte remis 🙂

Flere billeder fra VM i skak 2018 – 9. parti

Se andre skak-sider:

Se også min hjemmeside om gode rejsefiduser

goderejsefiduser.dk
goderejsefiduser.dk