Hamstring under Corona-krisen i Uzbekistan

Hamstring under Corona-krisen i Uzbekistan

Kort over Uzbekistan
Kort over Uzbekistan

Hamstring under Corona-krisen skete ikke kun i Danmark,

Da statsminister Mette Frederiksen i TV kom til at nævne ordet “toiletpapir” strømmede folk ud af deres små hjem, og ned i den nærmeste dagligvareforretning for at købe tolietpapir.

Uzbekistan

For lang tid siden havde vi bestilt en ferie i Uzbekistan, og efterhånden blev det mere og mere spændende om vi kunne komme afsted. Rejsen blev selvfølgelig til sidst aflyst, da Udenrigsministeriet frarådede alle ikke-nødvendige rejser til udlandet.

I mellemtiden fugte vi selvfølgelig med i Corona-situationen i Uzbekistan. Længe var der slet ingen registrerede udbrud af Corona i Uzbekistan. Men det er jo altid svært at vide hvad der er korrekt i et land, der ikke har et så veludviklet sundhedsvæsen.

Man finder jo ingen smittede, hvis man ikke undersøgen nogen.

Hamstring under Corona-krisen i Uzbekistan

Da det blev offentliggjort, at den første person var smittet i Uzbekistan, gik der et rygte i gang i landet om, at hvidløg var effektivt mod Coronavirus. Herefter strømmede folk ud af deres små hjem, og ned i den nærmeste butik for at købe hvidløg.

Priserne steg hurtigt 5-6 gange for hvidløg.

Nedenstående klip er fra netavisen Eurasianet, som beskriver sig selv som en “uafhængig nyhedsorganisation, der dækker nyheder fra og om Sydkaukasus og Centralasien”.

Nyt fra netavisen Eurasianet, Hamstring under Corona-krisen
Nyt fra netavisen Eurasianet,

Der står bl.a.:

Nogen har spredt et rygte på sociale medier om, at hvidløg er effektiv mod coronavirus, og derfor sælger de nu et hvidløg på markedet for [$ 0,50]! Før kunne man købe fem eller seks hvidløg for det samme beløb.

Det er åbenbart menneskeligt i alle lande at hamstre

Konklusionen må være, at det overalt i verden er meget menneskeligt at hamstre.

Sæt nu at Mette Frederiksen i TV var kommet til at nævne, at ostehapsere var godt mod Corona 🙂

Se andre rejseberetninger på hjemmesiden, som er fri for omtale af hamstring under Corona-krisen 🙂

Rejseberetninger og – billeder