Hvorfor bruge Travelmarket til feriesøgning?

Brug Flyprisportaler med omtanke

Sammenlign priser på flybilletter

Der findes mange prisportaler at vælge imellem, Momondo og Travelmarket er nok de mest kendte – men brug disse flyprisportaler med omtanke .

Få et overblik over prisniveauet, men brug Flyprisportaler med omtanke

Disse portaler kan være rigtig gode til at få et overblik over hvad den kommende flyrejse må koste. Men det kan være uklart at købe direkte via flyprisportalerne.

Når man har valgt hvilken rejse man vil have, bliver man viderestillet til enten et rejsebureau eller måske direkte til flyselskabet.

Hvis man booker via det foreslåede rejsebureau kan det gå galt. F.eks. i de tilfælde hvor man køber en flyvetur, som indeholder en mellemlanding. Og hvis de to enkeltstående flyveture er med to forskellige flyselskaber: Hvad gør man så, hvis man ikke når fly nr. 2?

I alle tilfælde er det vigtigt, at  både den flyvning som du kommer fra og den flyvning, som du skal videre til, er købt på den samme billet. Altså et flybilletkøb med en forud indlagt mellemlanding.

Men hvis det går galt: Hvor nemt er så at komme i kontakt med det foreslåede rejsebureau, som måske heller ikke ligger i Danmark?

Endvidere kan ændringer eller aflysninger på din flyrute risikere aldrig at komme frem til dig, når du køber gennem en portal. Jo flere mellemled der er mellem dig og din flyvetur, desto sværere er det at placere ansvaret, hvis noget går galt.

Køb direkte ved flyselskabet medmindre du kender underleverandøren godt.

Derfor kan det være en anbefaling, at man bruger flyprisportalerne til at få et overblik – og herefter købe billetterne direkte ved flyselskaberne. Så får man også tjekket om den pris, som flyprisportalerne fandt var OK.

… men alt er ikke sort/hvid. Hvis du vil købe mere end en flybillet kan Rejsegarantifonden komme i spil

Når man køber flybilletter enkeltvis og ikke som en del af ren pakkerejse, er man ikke dækket af rejsegarantiordningen. Så der er også fordele ved at booke f.eks. hotel i forbindelse med en flyrejse.

Rejsegarantifond dækker nemlig pakkerejser.

Ifølge Rejsegarantifondens hjemmeside består en pakkerejse af minimum to af følgende rejseydelser:

  • Transport
  • Indkvartering
  • Turistmæssig ydelse
  • Billeje

Men hvis du vil købe via de foreslåede underleverandører, skal du kende disse underleverandørens betingelser godt – eller brug tid på at læse betingelserne.

På disse underleverandøres hjemmeside oplyses også ofte de om, at de er medlem af Rejsegarantifonden.

Tjek om leverandør/rejsebureau er med i Rejsegarantifonden hér

Hvad er risikoen for at flyselskab går konkurs inden rejsen?

Inden man fravælger en evt. “pakkerejse-leverandør” kan man også vurdere: Hvad er risikoen for, at det går galt hvis jeg booker en flybillet enkeltvis – og hvor mange penge har jeg i spil?

F.eks. går SAS nok ikke konkurs indenfor den næste måned.

Prøv prissammenligning, men brug Flyprisportaler med omtanke

Prøv f.eks. Travelmarkets forslag til din næste rejse:

Overblik over billige flybilleter. Brug Travelmarket med omtanke
Overblik over billige flybilleter

Se andre rejsetips hér.