Jordan

Jordan

Rejsebeskrivelser om Jordan fra en rejse i 2019

Efterhånden er der ved at komme en større og større turistindustri til Jordan. Mange rejsebureauer arrangerer nu rejser til dette land – evt. i kombination med en tur til Israel.

Se nedenstående links til rejsetips og rejsebeskrivelser om Jordan.

Det kan forhåbentlig give inspiration til den næste rejse.

Dåb i floden fra den Israelske side. Jesus døbt her
Dåb i floden fra den Israelske side. Jesus døbt ca. her

Ét af de store spørgsmål, der bliver diskuteret i Israel er hvor Jesus blev døbt. Man er selvfølgelig en del Kristendommens historie.
Både Jordan og Israel mener, at Jesus blev døbt på netop deres egen side af floden. I forbindelse med udnævnelsen som verdens kulturarv har UNESCO dog taget éntydig stilling. 

Er det mon Jordan eller Israel, som UNESCO har godkendt?

Helt mod syd i Jordan ligger Wadi Rum ørkenen.
Denne kamel har fundet sin plads i solen ved sit eget skilt!

Kamel ved vejskilt
Kamel ved vejskilt

Mange Hollywood film er indspillet i Wadi Rum. F.eks. filmen Lawrence of Arabia. Desuden er film der skal forestilles at foregå på Mars optaget i ørkenen. Det skyldes, at landskabet ligner planeten Mars (et eksempel er filmen The Martian).

Mange lokale turistselskaber arrangerer ture ind i ørkenen, hvor man kører ind i Jeeps. Og de tilbyder endvidere at sørge for, at man kan spise frokost i ørkenen.

Jerash (eller Jarash) bliver ofte kaldt for “Østens Pompeji”, da dette romerske  sted er meget velbevaret. Her er således en af de bedst bevarede provinsbyer i Romerriget.
Bevaringen skyldes bl.a., at byen lå næsten øde i over 1.100 år, da store dele af den blev dækket af sand. Dette skyldtes et voldsomt jordskælv, der ramte området i år 747.
Byen ligger knap en times kørsel fra Amman i Jordan, og ca. 30 km syd for den Syriske grænse.

Artemistemplet set op mod himlen :-) Rejsebeskrivelser om Jordan
Artemistemplet set op mod himlen 🙂