Få råd til ferie – brug dit Visakort flittigt

Få råd til ferie – brug dit Visakort flittigt

“Få råd til ferie – brug dit Visakort flittigt” er selvfølgelig lidt overdrevet, men det er muligt at anskaffe sig et visakort, som gør det nemmere og hurtigere at spare op, når man alligevel køber ind.

Der er tre kreditkort, som i den sammenhæng er interessante:

  • Bank Norwegian
  • Mastercard med SAS Eurobonus
  • Ikano Bank

Brug Bank Norwegian – og få råd til ferie

Kreditkort fra Norwegian og få råd til ferie
Kreditkort fra Norwegian

Der er ingen årsafgift eller gebyrer ved varekøb og kontanthævninger med kortet.

Der er op til 45 dages rentefri kredit, når man bruger kortet

Man optjener de såkaldte CashPoints, så man får 1 % CashPoints-optjening på varekøb op til 75.000 DKK, herefter optjener man 0,5 % på alle varekøb

1 CashPoint svarer til 1 Norsk krone, dvs. lidt mindre end en dansk krone, afhængig af dagens valutakurs. Dvs hvis man køber varer for 100 Danske kroner får man knap en krone i CashPoint.

De optjente CashPoints kan – ikke overraskende 🙂 – bl.a. bruges til at købe flybilletter hos flyselskabet Norwegian.

Pointene kan endda bruges som delbetaling af rejse. Det er en kæmpe fordel. Hvis man f.eks. er i gang med at købe flybilletter til 2.000 Dkr., og har 1.500 Dkr. i CashPoints slipper man således med at skulle betale de resterende 500 Dkr.

Der er endda rejse- og afbestillingsforsikring inkluderet, når man betaler rejsen med kortet (men tjek lige om betingelserne er lige så gode som din normale rejseforsikring)

Da Bank Norwegian er en norsk bank, skal man selv indberette status på kortet til SKAT, men man kan finde alle oplysningerne på bank Norwegian hjemmeside, efter at man har logget på med sit eget NemId.

Se link til Bank Norwegian.

Brug Mastercard med SAS Eurobonus – og få råd til ferie

SAS Eurobonus Mastercard og få råd til ferie
SAS Eurobonus Mastercard

Der findes tre forskellige SAS Eurobonus mastercard. På det billigste er der omkostninger på knap 300 kr/år.

En gang om måneden modtager man en faktura, der viser de køb og hævninger, som man har haft den foregående måned – så man har kredit i ca. 1½ måned.

Der optjenes 10 til 20 Ekstrapoint pr. 100 kr. når man betaler med kortet

Der er ikke mulighed for delbetaling af rejse – man skal have points nok til hele rejsen for at kunne bruge pointene

Pointene kan bl.a. bruges til flyrejser med SAS eller købe varer og oplevelser i SAS EuroBonus programmet. Da SAS indgår i Star Alliance, kan man bruge sine points hos alle 28 partners i Star Alliance, som bl.a. omfatter Lufthansa, LOT (polsk), Singapore Airlines og Turkish Airlines.

Køb med kortet er omfattet af en købsforsikring, og når man rejser, er man dækket af en ulykkesforsikring under transport (men tjek lige om betingelserne er lige så gode som din normale rejseforsikring)

Se link til SAS Eurobonus

Brug Ikano Bank – og få råd til ferie

Ikan Bank Visakort og få råd til ferie
Ikan Bank Visakort

Der er ingen faste omkostninger, hvis man bruger kortet mindst én gang om året.

På dette kort er det ikke direkte flyrejser som man tjener op til (kun i en måned om året – se nedenfor), men man får hver måned mulighed for at handle med rabat. Alle årets 12 måneder får man automatisk 5 % på restauranter og caféer.

Derudover er der hver måned er tilknyttet en speciel månedsspecifik rabat. De månedlige rabatter strækker sig over alt fra 5 % hos flyselskaber til 30 % i boghandlere.

Med Ikano visa kreditkort kan man ved køb i de bestemte rabatkategorier få op til 1.000 kr. i rabat om måneden og op til 5.000 kr. i rabat om året.

I gennemsnit er der også på dette kort 1½ måneds kredit.

Se link til Ikano bank visakort

Konklusion – hvilket kort er bedst?

Man kan ikke svare entydigt på hvilket enkeltkort der er bedst – det afhænger af hvilke behov den enkelte har. Jeg har selv alle tre kort, som jeg veksler lidt mellem.

Er der ulemper?

Joo det er der 🙂

  • man skal huske at bruge det rigtige Visa-kort – og kunne huske koden 🙂 i den rette situation  især er Ikano-kort jo god ved restaurant-besøg, eller hvis man kan huske månedens tilbud
  • Når man har flere kort med sig hele tiden er det også bøwlet, hvis man får stjålet dem – så hav dem forskellige steder, og f.eks. ikke i samme pung

Find en ide til din næste rejse

 

Overblik over billige flybilleter. Brug Travelmarket med omtanke
Overblik over billige flybilleter

Se evt. også:

Hvorfor bruge Travelmarket til feriesøgning?