Sri Lanka 2017 – Besøg på te-fabrik, Bjerglandsbyen Nuwara Eliya, togtur fra Nanu Oya til Ella og Hotel Heavens Edge

Besøg på te-fabrik

På vej op til bjerglandsbyen Nuwara Eliya (ca. 75 km syd for Kandy) kom vi forbi te-marker og havde et stop på en te-fabrik.


 

 

 

 

 

Der dyrkes forskellige typer af te. Nogle af de bedste te-sorter fås fra skuddene på tebladene. Det tager selvfølgelig længere tid at plukke disse, og disse te-sorter er dermed dyrere end de traditionelle.

Det er hovedsageligt efterkommere af tamiler fra Indien, der kom til Sri Lanka efter 1869 for at plukke te, der også i dag plukker teen.

Vi besøgte en tefabrik Labookellie Tea Factory, hvor vi så fremstillingsprocessen fra det de nye skud, der plukkes, blev tørret,  sortereret og pakket. Egentlig en ret simpel proces, som fra plukning til pakning kan udføres på et døgn.

Kg-prisen for det færdige te er over 20 gange større end hvad te-plukkeren får (= svarende til ca. 1 US-Dollar pr. kg.)Bjerglandsbyen Nuwara Eliya

Næste stop var Nuwara Eliya, hvor englænderne holdt af at være p.g.a. den behagelige temperatur.

Der er fine bygninger fra kolonitiden.  Vi besøgte en gammel guvernørbygning, der i dag er Grand Hotel og velholdt i den oprindelige, gamle stil. Vi gik igennem diverse fine rum i victoriansk stil til billard-rummet med 3 store, fine, gamle billardborde, køller og baller af elfenben (det går jo nok ikke i dag).

De lokale oplyste, at man stadig, den dag i dag, anvender disse billardborde.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Vi så også det gamle posthus fra kolonitiden:


Togtur fra Nanu Oya til Haputale

Vi kørte med bus til byen Nanu Oya, hvor vi skulle med toget til Ella. Togstationen så som i kolonitiden med passagerlokaler til 1-, 2- og 3-klassespassagere –opdelt på mænd og kvinder. Jernbanen er bygget af englænderne.

Togtiderne blev ført manuelt på en tavle. Jeg havde en skummel ide om at flytte lidt på viserne (så toget kunne komme tidligere), men det syntes de andre var en dårlig ide 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Ventesalen, som var kaldt “2′ CLASS GENTS REST ROOM” var med træbænke!


 

 

 

 

 

 

Togturen til Ella tog ca 2½ time. Der var udsigt til  masser af teplantager,  skove og senere fine udsigter til bjerge, dale med bebyggelse.

Vi kørte igennem en del tunneler bygget af englænderne.


 

 

 

 

Så kom vi til Ella station, hvor vi var velkommen til at komme igen 🙂

Hotel Heavens Edge i Ella

Hereftervar der en kort bustur til  vores Hotel Heavens Edge i Ella,

Det første indtryk var fantastisk. Det var et ret nyt hotel, og der var en fabelagtig flot udsigt fra værelserne:


 

 

 

 

Og der var stil over porcelænet:


 

 

 

 

Men efterhånden fandt vi ud af, at dette hotel var opført – som så mange andre hoteller i området – i en utrolig fart, og dermed sjusk.

F.eks. faldt bagagehylden i værelset ned, da jeg anbragte min kuffert på den. I regnvejr blev hele den trappe, der førte fra værelser ned til lobbyen, våd.

Etc.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *