Sri Lanka 2017 – Langs sydkysten til Galle, bøffelyoghurt, samt hotel i Hikkaduwa

Fra Yala til Galle langs sydkysten af Sri Lanka

Strækningen fra Yala til Galle er på knap 200 km, og på en stor del af turen er der udsigt til havet, sandstrand samt palmer.

Der var lejlighed til at smage en lokal specialitet, som blev kaldt Curd. Dette er yoghurt, som er lavet på bøffelmælk. Man bladede lidt sirup i.

Det smagte overraskende godt.

Dette curd blev solgt ved en bod ved vejen, og det blev – efter produktion – opbevaret i nogle lerbeholdere, der kan holde dette Curd afkølet i flere dage. herfetr smed man disse lerbeholdere ud. Underligt at de ikke kunne bruges til noget andet.


 

 

 

 

Frokosten blev indtaget  på et sted, hvor srilankanerne også typisk spiser. Vi fik dejlig stærk fisk i let butterdej og en sandwich igen med stærk fisk. Smagte godt med udsigt til det havblå hav.

Det var et sted, hvor der var mange mennesker – især lokale – så vi var ikke i tvivl om, at varerne var friske for vores sarte danske maver.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vores guide boede privat ikke langt fra vores rute mod Galle, så vi var lige inde og se denne villa incl. hund!


Galle

 

 

 

 

 

 

 

Den gamle by Galle blev grundlagt og befæstet af portugiserne i begyndelsen af 1500-tallet, erobret af hollænderne i 1640, der udbyggede fæstningen med mange bastioner og endelig erobrede englænderne byen uden kamp i 1798.

Inden for murerne er flere hundrede af de gamle koloni- og administrationsbygninger bevaret, og gaderne er vinkelrette anlagt. I dag bruges bygningerne til forretninger, museer og offentlige kontorer.

Byen er på UNESCO’s verdensarvliste.

 

 

 

 

 

 

 

At byen har været under fremmed herredømme kan ses den dag i dag:

 

 

 

 

 

Samt vejnavn på flere sprog:

 

 

 

 

 

Ombygget gammel administrationsbygning

 

 

 

 

 

Lidt mere engelsk inspiration i gadebilledet

 

 

 

 

 

Klokketårnet i Galle:

Hikkaduwa

Vi overnattede på hotel Kalla Bongo Lake Resort i Hikkaduwa, der ligger 15 km nord Galle.

Vores hotel  lå smukt ved en sø lidt inde i landet.

Der er altid fordele og ulemper ved at bo udenfor en større by. Rejsearrangørerne kan sandsynligvis få nogle bedre priser sådanne steder, og bedre stille krav til stedets hygiejne. Det er dog lidt sværere for gæsterne impulsivt at foretage sig andet end at bade i en swimmingpool og gå i baren, da det vil kræve organisering af leje af en tuk-tuk m.v.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *